Eleganța unei femei

Eleganța unei femei

Cât de frumoasă este eleganța unei femei!

Nu, nu mă gândesc la cea vestimentară, ci la cea cea sufletească, de caracter. Mă gândesc la acea eleganță care vine din blândețe. Blândețe care, la rândul ei, vine din înțelegere, modestie și toleranță. Mă gândesc la eleganța care izvorăște din înțelegerea propriului EU, care aduce calm, împăcare și bunătate. Mă gândesc la eleganța cu care este acceptat un eșec, poate chiar o ofensă.

Frumusețea ținutei și a mersului unei femei nu stă în eticheta de pe haine sau în marca pantofilor, ci vine din interior. Ca să o ai, nu-ți trebuie un ten perfect, nici o siluetă de vis, nici ședințe zilnice de epilare. Trebuie doar să accepți și să te bucuri că ești femeie, să nu mai trăiești un permanent război cu tine și cu “tagma” bărbaților.
S-ar putea să nu te mai placă la fel de mulți bărbați? Nu-i nimic, cei care nu o vor face măcar te vor respecta.

Parcă aud deja ironii, proteste, interpelări: ce știu eu, un bărbat?…

Ei bine, știu pentru că am cunoscut o Femeie, una dintre puținele care trec prin viață fără vârstă, fără complexe, fără coșmaruri care acresc sufletul, cu eleganța femeii conștiente de ea însăși.
Nici ea nu a fost mereu perfectă. În mai multe rânduri i-au lipsit împăcarea sau înțelegerea, dar a compensat asta din plin prin blândețe.

Am mai văzut femei care păreau asemănătoare, dar care, imediat ce un lucru nu ieșea cum doreau ele, erau capabile de o răutate din aceea simplă, fără echivoc și fără margini, cruzime de adolescente răsfățate, de caractere neșlefuite de conștiința propriei puteri.

Nu există termene de comparație între bărbați și voi, femeile, nu există o luptă pentru egalitate, toată puterea este în mâinile voastre. În spatele fiecărui bărbat de succes se află mereu o femeie care iubește, o femeie pentru care eleganța interioară este un mod de viață, nu un fard. Și care începe prin a se înțelege, accepta și iubi pe sine, pentru a putea iubi mai apoi bărbatul.

Eleganța care vine din blândețea unei femei este prima minune a lumii.

Categorii: Gânduri

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.