Toamnă târzie

Toamnă târzie

Îți scriu din nou, să afli și să știi.
E toamnă târzie, iar copacii și-au pierdut frunza.

Nu fac mare lucru, doar aștept.

Amintirile mele nu mai sunt așa de vii ca anul trecut. Nu au dispărut, dar parcă s-au topit în interiorul meu, făcând acum parte din mine, cred că s-au dizolvat în mine cumva. Dacă m-aș înțepa, probabil că din mine ar curge amintiri cu tine.

Din chipul tău mi-au mai rămas doar ochii și zâmbetul șăgalnic de be buze. Uneori, rareori, îți aud vocea. Nu înțeleg ce spui și te rog să repeți, te întreb, dar tu doar râzi iar cuvintele tale trec grăbite prin mintea mea oprindu-se în vârful degetelor.

Te visez din când în când, dar nu te văd – doar știu că ești acolo. Locul din vis e plin de tine și aș vrea să te pot desena, să te pot compune din sunete, din reflexii, din căldură sau frig, din trotuare, parcări, copaci, din picături de apă și pete de lumină, din privirile mirate sau absente ale celor de pe stradă. Dar ești ascunsă prea adânc în toate și renunț.

E toamnă târzie afară, în mine.

Știu că va veni Anul Nou și mă trezesc întrebându-mă unde vei vrea să mergem să vedem artificiile.

Și-acum sunt artificii de Revelion, știi?

Îi aud pe ceilalți propunându-și, chemându-se. Îi văd plecând împreună, iar la miezul nopții văd sclipirile de lumină și-mi închipui. Parcă suntem iar în centru, la Universitate. Mă întorc spre tine să te strâng aproape, e puțin frig, dar nu mai ești lângă mine. Și-mi imaginezi că te-ai dus doar câțiva pași mai încolo, să scapi de tipul cu pocnitori de lângă noi. Și nu te caut, amân căutarea.

Da, am început să uit. Din degetele tale a rămas doar mângâierea, din părul tău a rămas doar mirosul, din cuvintele tale a rămas doar tresărirea inimii mele.
Doar ochii tăi sunt limpezi, sunt parcă peste tot, reflectând zâmbetul șăgalnic de pe buze.

E toamnă târzie afară, în mine.

Va veni iarna, au mai trecut câteva ierni așa.

Amintirile mele sunt ca zăpada de primăvară care se topește pentru câțiva ghiocei însetați, iar inima mea este locul de unde ei se nasc.

Categorii: Gânduri

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.